Avajaisvalikoima

Rouvan pikkukirjasto on pieni, nimikin sen jo sanoo.  Valikoimaa on kuitenkin sekä nuorille että aikuisille. Joissain kirjoissa on edellisen omistajan puumerkki mukana.  Nyt kirjat ovat saaneet Rouvan pikkukirjasto -leiman, innostamaan ‘ota ja tuo’ -ajatteluun. Valikoima toivottavasti elää ja vaihtuu käyttäjien mukaan.

30.4.2016 valikoima:

Olen aina mielenkiinnolla lukenut kaukomaista kertovia kirjoja, joten avajaisvalikoimassakin on afrikkalaista väriä: Purppuranpunainen hibiskus ja Aavikon kukka. Suomalaista kerrontaa edustavat Sotaromaani ja Missä kuljimme kerran. Hemingwayn Nuoruuteni Pariisi johdattelee 1920-luvun Pariisiin ja kohtaamaan muitakin kuuluisia aikalaisia.

Dekkariksi valikoitui Camilla Läckbergin Kivenhakkaaja, Läckbergillä on viehättävä tyyli kuljettaa tarinaa eteenpäin nykyhetken lisäksi myös jonakin menneisyyden ajankohtana. Itse luen Fjällbacka-sarjaa ruotsinkielellä, kieli on riittävän yksinkertaista kouluruotsilleni. Kunhan selvitti ensimmäisen kirjan kohdalla mitä se lik -sana oikein tarkoitti, kun tuntui toistuvan useammankin kerran (ett lik = ruumis).

Tietokirjoja on kaksi Kuntoilijan itsehoito-opas ja Pistoolirapu ja muita eläinmurhaajia.  Jälkimmäinen on nimensä veroinen: yli kymmenen murhaajaa, uhria ja rikospaikkaa.

Nuoriso-osastolla on pari Bert -kirjaa: Bertin tunnustukset ja Bert ja bikinimimmitOma poika ei ole ollut mikään himolukija, mutta Bertit upposivat kyllä.  Pienimmille lapsille löytyy Uppo-Nalle ja Nukku-ukko sekä Vaahteranmäen Eemeli äänikirjana. Ja kun ollaan retkeilyalueen vieressä niin Sudenpentujen retkeilykirja on myös oikein osuva valinta. Nalle Puh ja ystävyys sopii yhdessä luettavaksi ja katseltavaksi pienempienkin kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *