Valikoima uusiutuu

Pikkukirjasto on ollut nyt avoinna pari viikkoa.  Lienee aika uudistaa valikoimaa. Lauantaiaamu on kovin sateinen, joten vaihto on tehtävä reippaasti, että kirjat pysyvät kuivina. Uudet kirjat muovikassiin, takki päälle ja menoksi.

Uusi dekkari on ruotsalaista laatua: Lars Kepplerin Nukkumatti, koukuttavaa lukemista, ei voi laskea kädestä ennen kuin on loppuratkaisu selvinnyt.  Aurinkoisia lomatunnelmia voi hakea kirjasta Belizessä kaikki on paremmin, vaikka itse kirjassa ei varsinaisesti lomalla ollakaan, erittäin viihdyttävää lukemista. Rankempaa sarjaa edustaa Jari Järvelän Romeo ja Julia ja klassikoita Wole Soyinkan Aké lapsuusvuodet.

Nuoremmille löytyy helppoa huumoria Silli sauvakävelyllä eli koululaisvitsejä, sopii hyvin näin viimeisiksi kouluviikoiksi ennen kesälomaa.  Sankarikoirat on mielenkiintoista ja hellyttävää lukemista kaikenikäisille. Konsta, tokaluokkalainen -kirjasta pienet koululaiset löytävät tuttujakin asioita koulumaailmasta ja fantasiamaailmaan voi siirtyä lukemalla Täydenkuun lapset.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *